I visse tilfælde kan der være behov for, at man får hjælp fra en uvildig. Det kan vedrører administration af ens økonomi eller ens personlige forhold.
Hvis ikke man har nogen nærtstående, der ønsker eller kan påtage sig denne opgave, kan Familieretshuset udpege en af deres faste værger, til at hjælpe.
Advokat Maria G. Erlang Schaumann er ansat af Familieretshuset som en af deres faste værger.
Hun har derfor god erfaring med at hjælpe med alt det administrative forbundet med at leve i et elektronisk samfund som Danmark.
Som værge er man forpligtet til at holde den værgedes formue adskilt fra ens egen. Ved AdvokatSyd samarbejder vi med Danske Bank og Nordea Banks forvaltningsinstitutter. Den værgedes formue vil derfor bliver overført til et af disse forvaltningsinstitutter, for derved at sikre den værgedes bedst muligt.
Ved et værgemål er det Familieretshuset, der træffer afgørelse og reglerne i værgemålsloven finder anvendelse. Værgemålsloven har f.eks. regler om anbringelse og forvaltning af den værgedes formue, og værgerne skal aflægge regnskab til Familieretshuset, som desuden fører tilsyn med værgerne.
Hvad er forskellen på et værgemål og en fremtidsfuldmagt?
Er man umyndig, hvis man har fået tildelt/udpeget en værge?
Værgen hjælper dig
Hvis du får tildelt en værge, er der en række forskellige opgaver, som værgen varetager, alt afhængigt at værgemålets omfang. Dette kan for eksempel gælde din økonomi, hvor værgen tager hånd om denne, og værgen skal aflægge regnskab til Familieretshuset.
Hvis der ønskes at gives store gaver, skal en sådan beslutning ind forbi Familieretshuset, for at sikre, at gaven ikke står i misforhold til den værgedes formue.
Det gælder også den anden vej: hvis du får behov for at skulle låne penge, eller hvis du ønsker at købe/sælge ejendom, vil værgen være din stedfortræder. Hvis der er behov for større indkøb til fordel for den værgede, skal disse indkøb godkendes af både værgen og Familieretshuset.
Kontakts os: vm@advokatsyd.dk